Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Ziraat Fakültesinin Başarıları TRT Haber ve İHA’ya Konu Oldu

14.04.2022
Eğitim, üretim, araştırma ve alt yapıya yapmış oldukları yatırımlar ile dikkat çeken Ziraat Fakültesi, TRT Haber ve İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından ziyaret edilerek; eğitim öğretim süreci, gerçekleşen önemli projeler ve üretimde gösterdiği performansı ile değerlendirildi.

İhlas Haber Ajansı’na (IHA), Fakültenin eğitimi faaliyetleri ve AR-GE çalışmalarının yanında bitkisel, hayvansal üretim ve süt ürünleri hakkından bilgi veren Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, buğday üretiminde meydana gelen olumsuzlukları asgariye indirmek için geçen yıl 300 dekar olan buğday üretim alanlarını % 300 artırarak bu yıl 900 dekar üretim gerçekleştireceklerini söyledi.

Tüm üretimden yaklaşık 5 Milyon TL gelir elde ettiklerini belirten Prof. Dr. Gençsoylu, “Ülke ekonomisine ve fakülteye önemli katkılar sağlıyoruz. Ayrıca bu yıl yaklaşık 450 dekar dane mısır ve 500 dekar slajlık mısır ile çalışmalarımız devam edecek.”  dedi.

TRT Haber’e, Ziraat Fakültesi’nin kestane üzerinde uzun yıllardır çalıştığını, fakülte adına “Ertan”, “Dila” ve “Karya” isimleri ile 3 adet kestane çeşidi tescilinin yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Gençsoylu,  “Yakın zamanda çiftçilerin hizmetine sunulacak kestane çeşitleri için emeği geçen başta Prof. Dr. Engin Ertan olmak üzere herkese teşekkür ederim.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN