Ziraat Fakültesinin 1002 Projesine TÜBİTAK Desteği

22.12.2022
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Ertan’ın yürütücü, doktora öğrencisi Ezgi Okan Arıkan’ın araştırmacı olarak yer aldığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1002-B Acil Destek Modülü kapsamındaki ‘Farklı Organik Gübre ve Toprak İyileştiricilerinin Kuru İncir Meyvelerinde Şeker Fraksiyonlarının Değişimi Üzerine Bir Araştırma’ isimli proje; TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

1002-B projesi; acil destek kapsamında olup Bilimsel Ararştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi üzerinden yürütülen ‘Organik İncir Yetiştiriciliğinde Farklı Toprak İyileştiriciler ve Besin Maddelerinin Verim ve Kalite Üzerine Etkileri’ adlı doktora tez projesinde; bütçe yetersizliği sebebiyle yapılamayan şeker profil analizlerinin gerçekleştirilmesi için çalışmaya katkı sağlayacak. Projenin destek miktarı 45.000,00 TL olup süresi 6 ay olarak belirlendi.

Öğretim üyemizi ve doktora öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.