Eğitim programı, Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu Toplantı Salonu, TARBİYOMER ve Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Birimi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programda, Umman Sultanlığı Tarım, Balıkçılık ve Su Kaynakları Bakanlığı Su Ürünleri Merkezi Direktörü Khalfan M. Al Rashdi’nin yanı sıra Tunus, Mısır ve Türkiye’den balık yemi üreticileri ile sektör uzmanları yer aldı.
Üç gün süren eğitimde hem teorik dersler hem de uygulamalı çalışmalar yapıldı. Açış konuşmalarını ABD Tahıllar ve Biyoürünler Konseyi Afrika Bölge Direktör Yardımcısı Mohamed Salah Bouthour, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sürmen ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Deniz Çoban gerçekleştirdi. Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Deniz Çoban, ABD Tahıllar ve Biyoürünler Konseyi ile yürütülen “mısır fermente proteinlerinin balık yemlerinde kullanılması” projesine ilişkin bilgiler aktardı.
Eğitim programında, iki gün boyunca toplam 7 saat teorik ders ve 4 saat uygulama gerçekleştirildi. Katılımcılar; küresel iklim değişikliğinin hammadde tedarikine etkisi, balık yemi sektöründeki gelişmeler, yem analizlerindeki yenilikler ve özel sektör Ar-Ge çalışmalarına dair sunumları takip etti.
Eğitim, sertifika töreni ve dilek-önerilerin paylaşılmasıyla sona erdi. Programın son gününde, Kılıç Holding bünyesindeki kuluçkahane, adaptasyon ve balık işleme tesisleri ziyaret edilerek saha incelemeleri yapıldı.
Üniversitemizde “7 Ekim: Gazze’den Bugüne” Söyleşisi Gerçekleştirildi
Siyasal Bilgiler Fakültesinde Dekanlık Devir-Teslim Töreni Gerçekleşti
ADÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi’nin Yeni Sayısı Yayımlandı
İletişim Fakültesinde Öğrencilere Yönelik Projeler ve Festival Katılımı
Üniversitemizde Oryantasyon Programları Sürüyor
Öğretim Üyemizin “Mehmet Akif Ersoy’un İzinde Değerler Eğitimi” Adlı Kitabı Yayımlandı
Öğretim Üyemizin TÜBİTAK 1002-A Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Öğrencilerimiz “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Ar-Ge Fikir Yarışması”nda Ödül Kazandı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu