Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Ziraat Fakültesi Sürekli İşçi Alımı Sözlü Sınavı Gerçekleşti

05.05.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere Tarım İşçisi-Karma Çiftlik (Bitkisel Üretim ve Hayvan Yetiştiriciliği) kadrosu için başvurular alındı.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesi gereğince 4857 sayılı İş Kanunu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik çerçevesinde, 06.04.2023 tarihli ve 32155 sayılı Resmi Gazete ile Sürekli İşçi Alım İlanı yayımlanarak Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) aracılığıyla 06.04.2023 – 10.04.2023 tarihleri arasında on bir (11) Tarım İşçisi-Karma Çiftlik (Bitkisel Üretim ve Hayvan Yetiştiriciliği) kadrosu için başvurular yapıldı.

Başvurular sonrasında noter kurası 19 Nisan 2023 tarihinde ADÜ TV de canlı olarak yayınlandı. Sözlü sınava katılması uygun bulunan adaylara 3 Mayıs 2023 tarihinde Üniversitemiz Ziraat Fakültesinde sözlü sınav yapıldı. Sözlü sınav; Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi A. Fatih Hacıyusufoğlu, Dekan V. Prof Dr. İbrahim Gençsoylu, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi M. Ali Kaptan, Personel Daire Başkanı Gökhan Ülkü ve Çiftlik Müdürü Ahmet Kulaç tarafından gerçekleştirildi.

Sınav; 1. aşamada kişisel bilgiler, iletişim becerileri, tarım ve hayvancılık ile ilgili genele bilgiler, 2. aşamada traktör bilgisi, 3. aşamada tarım aletleri ve ekipmanları bilgisi ve 4. aşamada ise arazide uygulama olarak 4 farklı aşamada başarı ile gerçekleştirildi. Dekan V. Prof Dr. İbrahim Gençsoylu, sınavın başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek sözlü sınavda asıl olarak kazanan adayları tebrik ettiğini, gerekli evrakları tamamladıktan sonra bir an önce çalışmalara başlayacaklarını söyledi.  Dekan V. Prof Dr. İbrahim Gençsoylu; kazanan tarım işçilerinin önümüzdeki en az 30 yıl boyunca hizmet edeceklerini, işçilerimiz ile daha da üretken bir fakülte olacaklarını ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaklarını ifade ettikten sonra bu kadronun sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Tarım İşçisi-Karma Çiftlik kadrosu ile Üniversitemiz bünyesinde çalışmaya başlayacak olan personele kadrolarının hayırlı olmasını diledi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN