Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyemizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi

29.12.2021
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Eken’in yürütücülüğünü üstlendiği proje, TÜBİTAK-TOVAG 2021 Yılı 2. Dönem 1001 projelerinin bilimsel değerlendirilmesi sonucunda desteklenmeye hak kazandı.

Prof. Dr. Cafer Eken’in 221O399 nolu projesi “Batı Akdeniz Bölgesi Topraklarından Nematod Tuzak Funguslarının İzolasyonu, Tanılanması ve Bunların Kök-Ur Nematodu Meloidogyne incognita'ya Karşı Biyonematisit Olarak Kullanılma Olanakları” adını taşıyor.

Projenin araştırma ekibinde, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Sevindik, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dudu Demir, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden, Zir. Yük. Müh. Gülsüm Uysal ve Dr. Selda Çalışkan yer alıyor. Ayrıca proje de iki yüksek lisans ve bir doktora bursiyeri de bulunuyor.

Prof. Dr. Cafer Eken, projede özellikle sebzelerde önemli verim kaybına neden olan kök-ur nematodlarından Meloidogyne incognita ile biyolojik mücadelede kullanılmak üzere, Batı Akdeniz Bölgesi’nde örtü altı domates topraklarından elde edilecek nematod tuzak funguslarının biyonematisit olarak geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Öğretim üyemizi ve proje ekibini tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN