Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Orman Köylülerine Kestane Eğitimi

06.09.2023
Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Orkan Özer, TAGEM bünyesinde yer alan Aydın İncir Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen “Kestane Üreticilerinin Sosyo-Ekonomik Yapısı, Sorunları ve Üretime Etki Eden Faktörlerin Analizi” isimli proje kapsamında, 31 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Kastamonu İli İnebolu İlçesi ile Sinop İli Erfelek ilçesinde kestane toplayıcılığı faaliyetinde bulunan orman köylüleriyle odak grup toplantıları gerçekleştirdi.

Kastamonu ve Sinop Orman İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün katkıları ile gerçekleştirilen ve proje yürütücüsü Duygu Birol, proje yardımcı araştırıcıları Halit Ahmet Akdemir, Koray Karataş ve Hülya Ulusay’ın olduğu odak grup toplantılarında, çiftçilerin kestane çeşitleri yetiştiriciliği ile bölgede kestane ağaçlarında görülen hastalık ve zararlılar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantının devamında orman köylülerinin ekonomik yapısı ve pazarlama sorunları ile ilgili de genel bilgiler paylaşıldı.