‘Postbiyotiklerin Kolon Mikrobiyotası Üzerine Etkilerinin In vitro ve In vivo Yöntemlerle Araştırılması ve Gıdada Kullanım Potansiyelinin Değerlendirilmesi’ başlıklı projede Üniversitemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Esra Örenlili Yaylagül, Çine Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Adem Yavaş ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Zafer Erbay araştırmacı olarak görev alıyor. Ayrıca projede iki yüksek lisans bursiyeri ve bir doktora bursiyeri de görev alacak.
Araş. Gör. Dr. Ecem Akan, proje kapsamında gıda özellikle süt sektöründe yaygın olarak kullanılan probiyotiklerden elde edilecek olan postbiyotiklerin kolon sağlığına etkilerininin vitro ve in vivo yöntemlerle ortaya konulması ve gıda ürünlerinde kullanım potansiyelinin değerlendirilmesini amaçladıklarını ifade etti.
Proje çalışmaları, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Laboratuvarı, Tarımsal Biyoteknoloji ve Gıda Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADÜ-TARBİYOMER) ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü laboratuvarları bünyesinde yürütülecek.
Proje ekibini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Hemşirelik Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Öğretim Üyemizin Yeni Kitabı Yayımlandı
Öğretim Üyemizin Yeni Kitabı “Zümrüd-ü Anka Sultan Çelebi Mehmed” Yayımlandı
Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Hemşirelik Fakültesinde Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi
Akademisyenimizden UEFA C Lisans Kursu’nda Nitelikli Eğitimler
İletişim Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılıkla Mücadelede Aile Gücü: Yükümlülere Yönelik Farkındalık Semineri Gerçekleştirildi
Öğretim Üyemizin Geliştirdiği Buluş Faydalı Model Olarak Tescillendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu