‘Postbiyotiklerin Kolon Mikrobiyotası Üzerine Etkilerinin In vitro ve In vivo Yöntemlerle Araştırılması ve Gıdada Kullanım Potansiyelinin Değerlendirilmesi’ başlıklı projede Üniversitemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Esra Örenlili Yaylagül, Çine Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Adem Yavaş ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Zafer Erbay araştırmacı olarak görev alıyor. Ayrıca projede iki yüksek lisans bursiyeri ve bir doktora bursiyeri de görev alacak.
Araş. Gör. Dr. Ecem Akan, proje kapsamında gıda özellikle süt sektöründe yaygın olarak kullanılan probiyotiklerden elde edilecek olan postbiyotiklerin kolon sağlığına etkilerininin vitro ve in vivo yöntemlerle ortaya konulması ve gıda ürünlerinde kullanım potansiyelinin değerlendirilmesini amaçladıklarını ifade etti.
Proje çalışmaları, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Laboratuvarı, Tarımsal Biyoteknoloji ve Gıda Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADÜ-TARBİYOMER) ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü laboratuvarları bünyesinde yürütülecek.
Proje ekibini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Üniversitemizde Akreditasyon Süreci Kapsamında Çalışmalar Devam Ediyor
Çevre Sağlığı Ana Bilim Dalı Tarafından Çevre Okuryazarlığı Eğitimleri Verildi
Akademisyenlerimizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı
Öğrencimiz, Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda 54 Kiloda Türkiye Şampiyonu Oldu
Eaquals’dan Yabancı Diller Yüksekokuluna Akreditasyon Danışmanlık Ziyareti
Öğrencimiz Erkan Ergen, Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Türkiye Üçüncüsü Oldu
Rektörümüz, Aydın Ticaret Borsası’nın Düzenlediği Coğrafi İşaret Belge Takdim Töreni’ne Katıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu