Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlileri TÜBİTAK Projesi ile Yurt Dışında Çalışmalarına Devam Edecek

18.07.2019
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Arş. Gör. Dr. Derya Yazgı Gülçin ve Arş. Gör. Dr. Burak Erdem Algül kazandıkları "TÜBİTAK 2219 Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu" ile çalışmalarına bir süre yurt dışında devam etme hakkı elde ettiler.

Arş. Gör. Dr. Derya Yazgı Gülçin, TÜBİTAK bursu kapsamında "Kentsel Yeşil Alanların Karbon Tutma Kapasitesinin Ölçülmesi ve Kent Ekonomisine Sağladığı Katkının Belirlenmesi" isimli projesi üzerindeki çalışmalarını British Columbia Üniversitesi, Vancouver, Kanada' da 1 yıl süreyle sürdürecek.

Arş. Gör. Dr. Burak Erdem Algül ise TÜBİTAK bursu çerçevesinde  "Red Chief Elma çeşidinde 1-Mpc Uygulamalarının ve Farklı Depolama Sistemlerinin Muhafaza Ömrü Üzerine Etkisi" isimli araştırmasını yapmak üzere Cornell Üniversitesi, Amerika'da 1 yıl süreyle çalışmasına devam edecek.

Araştırma Görevlilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.