Ziraat Fakültemizin 4 Projesine TÜBİTAK Desteği

29.06.2018
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencileri tarafından 2017 yılı içerisinde Dr. Öğr. Üyesi Emre Sevindik’in danışmanlığında TÜBİTAK’a sunulan 4 proje desteklenmeye değer görüldü.

Desteklenen Projeler; Sümeyye Filiz’in yürütücülüğünü yaptığı ‘Türkiye’de Yayılış Gösteren Inula L. (Asteraceae) Cinsine Ait Endemik Türlerin Kloroplast (cpDNA) matK ve psbA-trnH Sekansına Dayalı Filogenetik İlişkilerinin Belirlenmesi’, Kübra Yalçın’ın yürütücülüğünü yaptığı  ‘Ege Bölgesinde Yayılış Gösteren Citrus L. (Rutaceae) Cinsine Ait Türlerin Kloroplast (cpDNA) trnL İntron ve trnL-F Sekanslarına Dayalı Filogenetik İlişkilerinin Belirlenmesi’, Fadime Efe’nin  yürütücülüğünü yaptığı ‘Ege Bölgesinde Yayılış Gösteren Punica granatum L. (Nar) Populasyonlarının Kloroplast (cpDNA) trnL-F Bölgelerine ve ISSR Markırlarına Dayalı Genetik Çeşitliliğin Belirlenmesi’, Kemalcan Okan’ın yürütücülüğünü yaptığı ‘Ege ve Marmara Bölgesinde Yayılış Gösteren Juglans regia L. (Ceviz) Populasyonlarının Çekirdek (nrDNA) ITS Bölgelerine ve ISSR Markırlarına Dayalı Moleküler Karakterizasyonun Belirlenmesi’ başlıklı projelerdir.

Proje ekiplerini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.