Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Zenginliğe Farklı Bir Bakış: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüşahın Hikayesi Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Devam Ediyor

21.07.2022
Üniversitemiz ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırlamış oldukları ‘Zenginliğe Farklı Bir Bakış: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüşahın Hikayesi’ başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından üçüncü kere 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2022/1 çağrı dönemi kapsamında desteklenmeye değer bulundu

Üniversitemiz Buharkent MYO Dr. Öğretim Üyesi Mithat Evrim Demir yürütücülüğünü yaptığı proje ekibi, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı, Buharkent MYO Öğr. Gör. Dr. Gözde Aslan, Öğretmen Umut Işık (Aydın Milli Eğitim Md.) ve Göktül Akpınar’dan (Aydın Milli Eğitim Md.) oluşuyor.

Proje kapsamında, biyolojik zenginliğimizin önemli bir bölümünü oluşturan endemik bitkiler ve Aydın’ın simge bitkilerinden biri olan TÜLÜŞAH (Tüllüşah, Aydın Gaşağı) tanıtılacağını belirten proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Mithat Evrim Demir, projenin Aydın ili nitelikli liseler kapsamındaki 10. ve 11. sınıf lise öğrencilerine yönelik olarak hazırlandığını aktardı.

Projede toplam 17 akademisyen ve uzman yer aldığını proje ekibinin ise 11 kişiden oluştuğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Mithat Evrim Demir, “Projede yer alacak eğitmenler uzmanlık alanları göz önünde bulundurularak hem konular hem de konuların katılımcılara aktarılmasında deneyim sahibi eğitmenlerden oluşmakta. Gerçekleştirilecek olan eğitimler hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerden oluşacaktır. Proje süresince toplam 30 etkinlik planlanmaktadır. Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Kuşadası Yaylaköy ziyaretlerini içeren arazi çalışmaları, drama ve sanat etkinlikleri, web teknolojileri ile öğrenme uygulamaları ve laboratuvar çalışmalarıyla desteklenen projenin temel hedefi, doğaya duyarlı bireylerin yetiştirilmesi.” dedi.

Proje paydaşları olarak Üniversitemiz ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanı sıra Aydın Valiliği, Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, tvDEN Televizyonu, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ve Kuşadası Belediyesi yer alıyor.

Eğitim, 5 günlük 2 grup şeklinde, 22-26 Ağustos ve 29 Ağustos - 2 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Tübitak tarafından ilk defa 2019 yılı çağrı programı kapsamında desteklenen ve 2020 Ağustos ayında gerçekleştirilen, 2020 çağrı programı kapsamında desteklenen ve 2021 Ağustos ayında gerçekleştirilen ilk iki projede 48 katılımcı eğitim aldı ve projeler başarıyla tamamlandı. Eğitim basında da geniş yer bulmuştur. Proje, güncellenen eğitim içeriği ile TÜBİTAK tarafından üçüncü kez desteklenmeye uygun görüldü.

Proje ile ilgili detaylı bilgiler www.tulusah.com adresinde bulunabilir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN