Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

YÖK 2024 Verilerine Göre Tüm Üniversiteler Arasında “Sıfır Atık, Yeşil Kampüs ve Çevrecilik” Alanlarında 12. Sıradayız

08.10.2024
Üniversitemiz, yayınlanan YÖK 2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporuna göre “Sıfır Atık, Yeşil Kampüs ve Çevrecilik Alanlarında Ödül Sayısının En Yüksek Olduğu Üniversiteler” kategorisinde 12. sırada yer aldı.

Başta YÖKSİS veritabanı olmak üzere kamu ve bağımsız kaynaklardan alınan veriler kullanılarak hazırlanan raporda Türkiye’deki 201 üniversite, 64 göstergeye göre değerlendirildi.

Çevre sorunlarına farklı bilimsel çözüm yolları arayan, çevrenin önemini, neden korunması gerektiği ile ilgili bilinçli çalışmalar sürdüren, doğaya ve yeşile verilen önemi bilimsel çalışmalarıyla destekleyen Üniversitemiz, açıklanan rapor kapsamında “Sıfır Atık, Yeşil Kampüs ve Çevrecilik” alanlarında tüm üniversiteler arasında 12. sırada yer aldı.

“Üniversitemiz, doğaya ve yeşile önem veriyor”

Üniversitemizin, doğaya duyduğu saygıyı bilimsel çalışmalarla birleştirerek çevreci projeler geliştirmeye ve bu alanda öncü olmaya devam edeceğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Bu başarı, Üniversitemizin sürdürülebilirlik alanındaki kararlı adımlarının bir göstergesidir. Doğaya ve yeşile olan bağlılığımız, sadece kampüslerimizde değil, araştırmalarımızda ve topluma hizmet anlayışımızda da önemli bir yer tutmaktadır. Sıfır atık politikalarımızla kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma gayretindeyiz. Yeşil kampüs projelerimizle öğrencilerimize sürdürülebilirlik bilinci aşılıyor, çevre dostu teknolojiler geliştiriyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari kadromuza, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN