Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

YKS Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleşme Oranı Yüzde 99.16 Olarak Gerçekleşti

21.08.2023
Türkiye'nin ve Ege Bölgesi'nin en seçkin üniversitelerinden biri olarak başarı grafiğini günden güne yükselten Üniversitemiz, yüzde 99.16 yerleşme oranı ile öğrencilerin tercihi olurken; Ön lisans yerleşme oranı yüzde 99.46, lisans yerleşme oranı ise yüzde 98.79 oldu.

Öğrenci Dostu Şehir

Üniversitemizin, giderek artan güven endeksi, öğrenci memnuniyet anketleri, öğrenci dostu şehir gibi kriterler göz önünde bulundurulduğunda önemli bir başarı yakaladığını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, "Ege Bölgesi'nin en çok öğrenci kabul eden yükseköğretim kurumlarından biri olan Üniversitemiz, lisans düzeyinde yüzde 98.79 ön lisans düzeyinde ise yüzde 99.46 yerleşme oranıyla önemli bir başarı elde etmiştir. 'Ek Tercih ve Yerleştirme' sonuçlarının da açıklanması ile tüm bölüm ve programlarda yerleşme oranının yüzde 100'e ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin 3 Enstitü, 21 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 5 Yüksekokul, 19 Meslek Yüksekokulu, 36 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile toplam 85 akademik birimde eğitim-öğretim veren Türkiye’nin en büyük kampüs alanlarından birine sahip olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, "Yerleşme oranlarımız ile emeklerimizin karşılığını alıyoruz. ADÜ ailesi olarak öğrencilerin tercihi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizler de geleceği omuzlarında yükseltecek olan öğrencilerimize, donanımlı akademik kadromuz ile en kaliteli hizmeti sunmaya ve medeniyetimize katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

ADÜ, Büyük Bir Aile

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, "Aydın Adnan Menderes Üniversitesi büyük bir ailedir. Yükselen başarı grafiğimizde ailenin her bireyinin payı var. Emeği olan tüm akademik ve idari personele teşekkür ederim. Bu başarı hepimizin ortak eseridir. Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin yeni hedefi bu başarı çıtasını daha da yukarı taşımaktır." dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN