Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

YİNE BİR İLK: DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTEMİZDE DİŞLER 3 BOYUTLU GÖRÜNTÜLENECEK

11.12.2015
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, 10 Aralık 2015 tarihinde hasta kabulünün ikinci yılını kutladı. Kutlamada 3 Boyutlu Dental Tomografi makinesinin açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN yaptı.

Fakülte binasında gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai TUNCA,  Prof. Dr. Törün ÖZER, Prof. Dr. Mustafa Ali SARILI, fakülte personeli ve öğrenciler katıldı.

 

Diş Hekimliği Fakültemiz Artık Bir Cazibe Merkezi

Fakültede yapılan operasyonlarla ilgili geri dönüşlerden duyduğu memnuniyeti vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN, “Geri dönüşler bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Kısa bir süre önce açtığımız ve bu sürede kendini ispat noktasında önemli yol kat eden Genel Anestezi Bölümü Türkiye’de bu olanaklara sahip 5 fakülteden biri. Bölgede bu bölüme sahip, ikinci bir Diş Hekimliği Fakültesi yok. Hekim korkusu, Otizm, Zihinsel Engel gibi durumlarda çok önemli bir hizmet. Bunun için Türkiye’nin dört bir tarafından hasta kabul ediyoruz. Fakültemizin geldiği nokta itibariyle ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi artık bir cazibe merkezi olmuştur. Bugün 2500 kişinin girdiği Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) yedincisi arkadaşımızın tercihi ADÜ’dür. ” dedi.

 

Tomografi Cihazı ile Dişler 3 Boyutlu Görüntülenecek

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün ÖZER de hizmete giren dental tomografi cihazıyla ilgili desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN’a teşekkür ederek sağlanan destek dolayısıyla mahcup olmamak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Aydın’da kamu hastanelerinin hiçbirinde dental tomografi cihazının bulunmadığını vurgulayan Prof. Dr. ÖZER, sadece dişle ilgili değil, çeneyle ilgili sorunları, kist ve tümörleri, gömülü dişleri de cihaz sayesinde daha net görüntüleneceğini belirtti. Başka cihazlara kıyasla radyasyon oranının da oldukça düşük olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özer, 2013 yılında başladığımız hasta kabulü bugün ikinci yılını doldurdu. 2 Yılda yaklaşık 61 bin hastaya 140 binin üzerinde işlem yapıldı. Yeni cihazlarımızla hastalarımıza inşallah daha iyi standartlarda hizmet vereceğiz. Hem üniversitemize hem de Aydın’a hayırlı uğurlu olsun. ” diye konuştu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN