Yenipazar Meslek Yüksekokulunda Organ Bağışı Eğitimi Verildi

11.11.2022
Üniversitemiz Yenipazar Meslek Yüksekokulunda 9 Kasım 2022 tarihinde organ bağışı ile ilgili farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Meslek yüksekokulu akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı eğitimde, Yenipazar Devlet Hastanesi Doktoru Hatice Karaca ve Hemşire Şelale Özcan organ bağışı ile ilgili bilgiler sundu.

Karaca ve Özcan, ‘Hangi organların bağışı ve nakli yapılır?’, ‘Organ bağışı için yaş sınırı var mıdır?’, ‘Organ bağışı için nereye başvurmak gerekir?’, ‘Organ bağışında bulunan kişi sonradan bu kararından vazgeçebilir mi?’, ‘Ölen bir kişinin organları alınırken vücut bütünlüğü bozulur mu?’ konuları hakkında sunumlarını gerçekleştirirken, eğitim soru-cevap bölümü ile sona erdi.