Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı Öğrencilerimizle Buluştu

04.04.2016
52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Medya ve Kadın ”adlı söyleşi, 1 Nisan 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

Söyleşiden önce Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Şebnem Bursalı, bir Aydınlı olarak Adnan Menderes Üniversitesi ailesiyle buluşmaktan onur duyduğunu dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Bircan medyayı önemsediklerini belirterek yerel ve ulusal basınla işbirliği içinde projeler ürettiklerini ve üretmeye devam edeceklerini söyleyerek Bursalı ’yı, Üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Söyleşiye, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, AYMELEK Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Gençlere başarılı olmanın yollarını anlatan Şebnem Bursalı, ‘ben artık oldum’ demektense, hep ‘daha iyi nasıl olurum’ demeleri gerektiğinin altını çizdi.

Erkek egemen dünyada, kadın çalışan olmanın zorluklarına da değinen Bursalı, Türkiye’de medya sektöründe şu an görevde olan tek kadın genel yayın yönetmeni olmanın kendisine farklı bir misyon yüklediğini de vurguladı. 15 yıllık meslek yaşamı boyunca sektörün farklı kademelerinde çalıştığını, gazeteci olarak cinsiyetsiz olmak zorunda olduğunu söyleyen Bursalı, kadınların her alanda çalışmaları gerektiğini belirtti.

Günlük hayatta tüm kadınların cinsiyet temelli değerlendirmelerle karşılaşabildiğini ifade eden Bursalı, toplumun kadınlara fırsat eşitliği sunması gerektiğini vurguladı. Bursalı, kadınlara “Hepiniz birer annesiniz, özellikle erkek çocuklarınızı size nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle yetiştirin” tavsiyesinde bulundu.

Söyleşi sonunda AYMELEK Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, Şebnem Bursalı’ya teşekkür belgesi ve çiçek takdiminde bulundu. Öte yandan Üniversitemiz İletişim Fakültesi ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının birlikte düzenlediği "Kitap ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasını kazanan öğrencilerimiz Safa Ünsal, Musab Sabri Kara, Muhyettin Şentürk, Büşra Ayar, M. Erdem Şanlıtürk’e Şebnem Bursalı, ödüllerini verdi. 52. Kütüphane Etkinlikleri kapsamında, Edebi film uyarlama gösterimlerine katkıda bulunan Arş. Gör. Kürşat Doğan’a ve fotoğraf yarışmasına katkıda bulunan Uzm. Onur Tatar’a da teşekkür belgesi verildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN