Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Yapay Zeka Topluluğu, Simülasyonla Personel Planlaması yaptı

22.03.2022
Söke İşletme Fakültesi‘nde Yapay Zeka Topluluğu’nun katkılarıyla 18 Mart 2022 tarihinde “Simülasyonla Personel Planlaması” proje sunumu gerçekleştirildi. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencilerinden Büşra Tan, Melek Akalın ve Yıldız Güngör’ün, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Zarif Tapkan danışmanlığında yürüttükleri projeyle yapay zekanın persoel planlamasında sağladığı faydalar uygulamalı olarak incelendi.

Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akkoyun ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Şipal’in de katılımlarıyla gerçekleştirilen sunumda, gerçek bir sistemi temsil eden modeli tasarlayarak sistemin davranışlarını analiz edebilen, aynı zamanda değişik stratejileri değerlendirmek amacıyla geliştirilen model üzerinde denemeler yapabilen simülasyon tekniğinden faydalanıldı.

Arena Simülasyon programının kullanıldığı çalışmada bankanın mevcut personel planlamasını içeren simülasyon modelinin yanı sıra farklı personel atamalarını da içeren modeller kurulmuş, müşterilerin bekleme sürelerini azaltarak müşteri memnuniyetini artıracak bir personel planlama önerisi sunuldu.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN