Yapay Zeka Topluluğu Appınventor 2 Kampı Düzenledi

10.06.2022
Üniversitemiz, Söke İşletme Fakültesi Yapay Zeka Topluluğu, 16 Mayıs-6 Haziran 2022 tarihlerinde mobil programlamanın temellerini atmayı ve üretkenliği artırmayı hedefleyen AppInventor 2 kampı düzenledi.

AppInventorun, mobil programlamaya yeni başlayanlar için kolaylıkla Android uygulama geliştirilebilmesine olanak sağladığını belirten Yapay Zeka Topluluğu, iki haftalık eğitim bir haftalık proje süreci boyunca AppInventor kampı ile kodlamanın temellerini ve algoritma mantığını üyelerine benimsetmeyi amaçlandı. Ayrıca kampa katılan öğrenciler teşvik edilerek proje geliştirilmesi sağlandı.

Kampa katılan öğrenciler yerel veri tabanında veri tutma ve eş zamanlı olarak, oluşturulan yapıyı idame ettirebilmeye dayanan bir oyun geliştirdiler. Ayrıca bulut veri tabanı üzerinde veri tutma, veri çekme, veri yazma ve veri sorgulama çalışmaları gerçekleştirdiler.