Yapay Kalp Akciğer Makinesi Tedavisi ile Hasta, Hayata Tutundu

27.05.2022
Üniversitemiz Hastanesi Acil Yoğun Bakım Ünitesi’nde Acil Tıp Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Mücahit Avcil ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Özlüer tarafından uygulanan Yapay Kalp Akciğer Makinası (ECMO) tedavisi sonucu hasta hayata tutundu. Türkiye’de sayılı merkezde yapılan tedavi, Üniversitemizde de başarı ile uygulanıyor.

Kalbinin ve solunumunun durması nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesi’nde, yapılan ilk müdahalenin ardından Üniversitemiz Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı’na getirilen hasta, Türkiye’de sayılı merkezde yapılabilen tedavi yönteminin öğretim üyelerimiz tarafından uygulanmasının ile sağlığına kavuştu.

Hastanın 5. gün ECMO cihazından, 7. gün ise solunum makinasından ayrıldığını belirten Doç. Dr. Mücahit Avcil ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Özlüer, sağlık durumu iyi olan hastanın taburcu olmaya hazırlandığını aktardı.

Türkiye’de sayılı merkezde yapılabilen bu tedavi yöntemini Hastanemizde başarı ile uygulayan öğretim üyelerimizi kutluyoruz.