Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Yabancı Diller Yüksekokulunda, “Gözlem Eğitimi ve Mesleki Öğrenme Toplulukları: Mesleki Gelişimde Yeni Perspektifler" Adlı Eğitim Verildi

11.06.2024
Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde 11 Haziran 2024 tarihinde, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Pınar Yengin Sarpkaya ve Dr. Öğr. Üyesi Burcu Altun Birgün'ün katkıları ile "Gözlem Eğitimi ve Mesleki Öğrenme Toplulukları: Mesleki Gelişimde Yeni Perspektifler” başlıklı eğitim düzenlendi.

Yüksekokul öğretim elemanlarının mesleki gelişimine katkıda bulunulması ve edinilen bilgiler ve materyaller ile katılımcıların öğretim süreçlerine yeni bir perspektif kazandırılması hedeflenen eğitimde, “Uygulamalı Gözlem Aktivitesi”, “Johari Penceresi”, “Etkin Stratejiler” ve “Mesleki Öğrenme Toplulukları”  başlıklı konular hakkında bilgi verildi.

Ayrıca gözlem tekniklerinin mesleki gelişimdeki rolünü ve mesleki öğrenme topluluklarının oluşturulmasını da kapsayan eğitim, gözlem sürecine dair uygulamalı örnekler ve görsellerle desteklendi. “Gözlem Teknikleri”,  “Etik İlkeler” ve “Mesleki Gelişim” alanında kazanımların edinildiği eğitim, katılımcıların mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak yeni teknikler öğrenmelerine ve bu teknikleri uygulamalarına olanak tanıyacak.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN