Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Yabancı Dil Sınavı Öncesi Tümer Altaş Öğrencilerimizle Buluştu

31.03.2017
53. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sınav İngilizcesine Nasıl Hazırlanmalı: YDS, e-YDS Soru Çözümleri Örnekleri ve Taktikleri” başlıklı etkinlik, 30 Mart 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, İlimiz Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda görevli öğretim elemanı, aynı zamanda Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi Veri Tabanı Yaratıcısı Okt. Dr. Tümer Altaş’ın sunumlarıyla gerçekleşen etkinlikte; Tümer Altaş, e-YDS veri tabanı ve bu sitenin olanaklarından bahsederek, bu veri tabanının kullanıcılarının tüm soru tipleri, çözümlü soru videoları, cümle ve paragraf çevirileri, grammer ve strateji videolarına ulaşabileceklerini belirtti. Altaş; “Veri tabanımızda yaptığınız deneme sınavı sonucunda, hedef puanın altında kalındığı durumda, sağ üst köşede duran buton kırmızı olur. Burada amaç öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmaktır.” dedi.

Tümer Altaş’ın yaklaşan yabancı dil sınavını heyecanla bekleyen öğrenciler için çözümlü soru ve cevapları strateji ve taktikler eşliğinde anlatmasıyla devam eden etkinlik, Vali Yardımcısı Abdullah Aslan’ın konuşmacı Altaş’a teşekkür belgesi ve hediye takdimiyle son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN