Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Web of Science, Publons ve Researcher ID Oluşturma Eğitimi Gerçekleştirildi

21.02.2020
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Kütüphane Eğitimleri” kapsamında düzenlenen “Web of Science, Publons ve Researcher ID Oluşturma Eğitimi,” 19 Şubat 2020 tarihinde Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Clarivate Analytics Eğitimcisi Derya Soğuksu tarafından verilen eğitime akademisyenler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

Eğitimde; Web of Science ile atıf tarama, atıf analizi, ilgi alanındaki yüksek kaliteli dergiler, fon sağlayan kurumlar, var olan ve potansiyel iş birlikleri, atıflar ve araştırma konuları uygulamalı örneklerle anlatıldı.

Ayrıca; ORCID ve Researcher ID numarası edinmenin önemi üzerinde durularak;  araştırmacıların hakemli dergilerde yürüttükleri editöryal çalışmalarını takip edebilecekleri Web of Science veri tabanı tarafından hizmete sunulan Publons uygulaması hakkında da bilgiler verildi.

Akademisyen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde katılımcılar, Web of Science hakkında detaylı bilgiler elde etme fırsatı buldu. Eğitim soru ve cevapların alınmasıyla sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN