Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

VİETNAM MUTFAĞINDA ADÜ RÜZGARI ESTİ

06.04.2016
Vietnam'da 14-22 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen Hoi An Uluslararası Yiyecek Festivalinde Türkiye’yi Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şef Emrah Köksal Sezgin temsil etti.

Türkiye Aşçılar Milli Direktörü ve Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı da olan Öğr. Gör. Sezgin, Vietnamlılara Türk Mutfağının en önemli tatlarından oluşan eşsiz bir menü hazırlayarak Türk Damak Tadını Vietnamlılara sundu. Özel Türk Mutfağı Günü düzenlenen festivalde Ezogelin Çorbası ile başlayan menüde aperatif olarak Şakşuka, İmam Bayıldı ve Arnavut Ciğeri, ana yemek olarak Hünkâr Beğendi, Kuzu İncik, Köfte ve Tavuk Kanat,  tatlı olarak da Fırında Sütlaç ve Kabak Tatlısı lezzetleri Vietnamlılarla buluşturuldu.

 

Türkiye, Fransa, İngiltere, İtalya, İsveç, Hindistan, Yunanistan, Rusya başta olmak üzere 12 farklı ülke mutfağının seçkin ürünlerinin sergilendiği ve sunumlarının yapıldığı festivalde Üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Öğr. Gör. Şef Emrah Köksal Sezgin’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN