Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Veteriner Fakültesinde Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

11.10.2024
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, 1. sınıf öğrencileri için oryantasyon eğitimi kapsamında bir hafta süren program düzenlendi. Eğitim, öğrencilerin üniversite hayatına daha kolay uyum sağlayabilmeleri amacıyla çeşitli etkinlikler ve bilgilendirmelerle zenginleştirildi.

Koordinasyonunu Dr. Öğr. Üyesi Aysun Gültekin’in üstlendiği Oryantasyon Programı, Fakülte Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Gültekin ile Doç. Dr. Erkmen Tuğrul Epikmen, akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Doç. Dr. Erkmen Tuğrul Epikmen’in açılış konuşması ile devam etti. Dr. Öğ. Üyesi E. Sedat Arslan ve Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Vet. Hekim Hakan Kaya’nın meslek tanıtımını yapmasının ardından öğrenciler, Araştırma Görevlileri M. Onur Ak, Firuze T. Yavaş, Yiğit Seferoğlu, Öğretim Görevlileri Özge B. Yılmaz ve Alanur Bakır eşliğinde kampüs hakkında bilgi edinmenin yanı sıra, sosyal ve akademik fırsatları keşfetme imkânı buldular.

Fakülte Öğrenci Topluluklarının tanıtımı, ilgili toplulukların danışmanları Doç. Dr. Ömer Sevim, Doç. Dr. Zeynep B. Ünal, Doç. Dr. Mehmet Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Onur Tatlı, Dr. Öğr. Üyesi Cemil Şahiner ve topluluk yönetimindeki öğrencilerin sunumları ile gerçekleşti.

Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) programının tanıtımı öğrenci işleri birimi (Kadriye Kevser Kılıç, Burcu Uysal) tarafından yapılırken uygulamalı olarak ders kayıtları tamamlandı. Öğrencilerin kullanımında olan Üniversitemizin çeşitli birimlerinin öğrencilere tanıtılmasının ardından ADÜ Veteriner Fakültesi Mezunlar Derneği tanıtımı Dr. Öğr. Üyesi İ. Gökçe Yıldırım tarafından yapıldı.

Etkinlikte yer alan mevcut öğrenciler, yeni öğrenci arkadaşlarına deneyimlerini aktararak, Üniversite hayatının, sadece derslerden ibaret olmadığını; sosyal, kültür ve spor etkinliklerine katılarak yeni arkadaşlıklar kurmanın da gerekliliklerini vurguladılar.

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Birimi, PDRM ve Kariyer Eğitim Merkezi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Genç Ofis Birimlerinin değerli çalışanları da sunum yaparak öğrencilerimizi bilgilendirdiler.

Prof. Dr. Selim Sekkin ve Prof. Dr. M. Erkut Kara’nın Fakültenin Akreditasyon ve Kalite Kurulu sunumlarının ardından gerçekleştirilen Prof. Dr. Uğur Parın’ın Biyogüvenlik Kurulu adına yaptığı bilgilendirmeler ile soru ve önerilerin alınmasının ardından program sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN