Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Veteriner Fakültesi Türkiye-Tunus İkili İş Birliği Proje Toplantısı Gerçekleşti

17.03.2022
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi ve Tunus iş birliği ile gerçekleşen; “2510- TÜBİTAK- Tunus Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı (MHESR) ile İkili İşbirliği” programı kapsamında yürütülen projenin toplantısı, 21-25 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşti.

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Bilgin Bilgiç’in yürütücülüğünü yaptığı, Prof. Dr. Tülin Karagenç, Prof. Dr. Serkan Bakırcı, Dr. Öğr. Üyesi Selin Hacılarlıoğlu, Arş. Gör. Dr. Metin Pekağırbaş’ın araştırmacı, Veteriner Hekim Hakan Kanlıoğlu’nun bursiyer olarak görev aldığı projenin toplantısında, Tunus ayağındaki araştırmacıları Dr. Moez Mhadbi, Biyolog Elati Khawla ve Veteriner Hekim Rihab Romdhane yer aldı.

 “Theileria annulata’nın immunojenik yuM6;zey antijenlerinin genetik çeşitlilik ve antijenik degişkenliğinin karşılaştırmalı analizi tropikal theileriosise karşı hibrit bir aşı prototipinin tasarlanması için Tunus ve TuM6;rkiye’deki parazit popuM6;lasyonlarından B-huM6;cre aday epitoplarının tanımlanması” isimli Türkiye-Tunus ikili iş birliği projesinin toplantısında, antijen adaylarını kodlayan genlerin klonlanması, antijen adayları üzerinde B hücre epitoplarının in silico taraması, füzyon proteinlerinin ekspresyonu ve immüno blotlama analizi ve biyoinformatik üzerine uygulamalı eğitim gerçekleşti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN