Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Veteriner Fakültesi Mezuniyet ve Meslek Yemin Töreni Gerçekleşti

29.05.2024
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi 2023-2024 Yılı Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet ve Meslek Yemini Töreni, 28 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti.

Mezuniyet Törenine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cavit Kum, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş ve Müdür Yardımcısı Hamit Eray Yeşilçayır, Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Vet. Hekim Cemil Şahin, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ahmet Gezman, İdari Mali İşler Daire Başkanı Murat Durmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, öğrencilerin mesleki yeminlerini ederek önemli bir başlangıca imza attıklarını belirterek, “Bugün inşallah, ülkemizin en güzide fakülteleri arasında yer alan fakültemizde yemin ederek, mesleğinizde ayrı bir sorumluluğu da üstlenmiş bulunuyorsunuz. Mesleğinizin bilimsel ve etik değerlerinin, vicdani hükümlülüklerinin farkında olan birer ‘Veteriner Hekim’ olarak bundan sonraki yaşamınızda sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

Öğrencilere bundan sonraki süreç için kendinize uygun ve doğru hedefler koymaları tavsiyesinde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Bizler arkamızdaki büyük eğitim ordusuyla ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimizin ihyası için çalışmaya, değer üretmeye inşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Unutmayın sizler çalıştığınız her alanda Aydın Adnan Menderes Üniversitesini temsil edeceksiniz; bu konuda sizlerden ayrı bir gayret bekliyoruz. Sorumluluğunuz büyük.” ifadelerinin ardından, “Mesleğinizde her zaman gayretli olun, vefalı olun ama en önemlisi adil olun. Unutmayın ki yeryüzü ve gökler adalet sayesinde ayakta durur. Sizleri, Allah’a emanet ediyorum. Rabbim, yar ve yardımcınız olsun; mezuniyetiniz hayırlara vesile olsun.” dedi.

Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cavit Kum, “Fakültemiz, ülkemizde bulunan aktif olan Veteriner Fakülteleri içerisinde önemli bir yere sahiptir. Öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı, genç ve dinamik yapısı, taşıdığı vizyonu ve misyonu ile siz öğrencilerimizle birlikte, tüm akademik ve idari kadrosuyla bütünleşik, birleştirici, katılımcı bir eğitim-öğretim programını kendisine, hedef edinmiştir.” dedi.

Öğrencilerin, güçlü kişiliğe, yeterli mesleki bilgi ve beceriye sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Cavit Kum, “Temennimiz Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır, sizleri yetiştiren ailelerinize bağlı, mesleğinde ve sosyal hayatında başarılı Veteriner Hekimler olmanızdır. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çağdaş bir yaşam tarzıyla çevrenize örnek olunuz. Veteriner Hekimlik mesleği devamlı emek ister, emeğinizi esirgemeyiniz.” sözlerinin ardından mezun öğrencileri tebrik ederek konuşmasına son verdi.

Törende konuşma yapan Aydın Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Şahin, “Veteriner hekimlik mesleği, benzeri olmayan yegâne meslektir derken hamaset yapmıyoruz. Dünya üzerinde, gıda güvenilirliği, gıda sağlığı, çevre sağlığı hayvan ve halk sağlığı alanlarının tümünde birden hizmet veren tek meslek Veteriner Hekimliktir. Bunca zorluk sonrasında mezun olarak bu güzel tablonun oluşmasını sağlayan sizlerin büyük başarısı her türlü takdirin üzerindedir, sizleri ayakta alkışlıyorum. Bu zorlu ve kutlu Veteriner Hekimlik yolunda, yolunuz açık, vicdanınız daima yol arkadaşınız olsun. Sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Konuşma yapan Veteriner Fakültesi birincisi Umut Çoşkun, emeklerinden dolayı tüm öğretim üyeleri ve ailelere, kendisi ve mezun arkadaşları adına teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 2023-2024 Akademik yılı Veteriner Fakültesi birincisi Umut Çoşkun’u tebrik ederek plaket ve belgesini takdim etti. Fakülte birincisi Umut Çoşkun’un yaş kütüğüne plaketini çakmasının ardından, 2023-2024 Akademik yılında fakülte genelinde ilk üçe giren öğrenciler ile lisans programlarına göre dereceye giren öğrencilere ödül ve belgeleri verildi.

Mezuniyet Töreni, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Tören fotoğraflarına EK'te yer alan dosyadan ulaşabilirsiniz.

Ek Dosyasını İndir
+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN