Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Veteriner Fakültesi Lisans Öğrencilerimizin 3 Projesine TÜBİTAK’tan Destek

05.12.2022
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi 4. sınıf lisans öğrencilerinin hazırladıkları projeler “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında; Cevdet Davrandı tarafından İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Erdoğan danışmanlığında TÜBİTAK'a sunulan “Parvoviral enteritisli köpeklerde rektal interdigital sıcaklık farkı ve plazma laktat seviyesinin değerlendirilmesi” isimli proje; Bilgegül Emir’in yürütücü, Çağla Eroğlu ve Sinan Kabataş’ın araştırmacı olarak yer aldığı proje ekibi tarafından Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hande Sultan Şahiner danışmanlığında sunulan “Aydın ili ve çevresinde satışa sunulan mantarların fenolik içeriklerinin araştırılması” isimli proje ve Sema Nur Yener tarafından Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Metin Pekağırbaş danışmanlığında yürütülen “Aydın ve çevresindeki kedilerde Dirofilaria immitis varlığının Modifiye-Knott ve PZR ile araştırılması” isimli projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

TÜBİTAK 2209-A programı tarafından desteklenmeye uygun görülen tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN