Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Veteriner Fakültesi Ek Bina Temel Atma Töreni Gerçekleşti

30.06.2016
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Ana Bilim Dalları ek bina temel atma töreni, 29 Haziran 2016 tarihinde Güney Kampüsümüzde gerçekleşti.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer ve Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy’un yanı sıra akademik ve idari personel katıldı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy, yapılacak yeni bina ile ana bilim dallarının bütünlüğünün sağlanacağını ifade etti. Her ana bilim dalının kendine ait düzenli bir alanı olacağını söyleyen Prof. Dr. Göksoy, “Hastanedeki 28 öğretim üyesi, temeli atılan bu binaya taşınacak. Böylelikle hastanede boşalan alanlara, Fakültemizin ihtiyacı olan bölümler ile yeni muayene odaları oluşturulacak.” diyerek, binanın yapımında desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ise Veteriner Fakültesinin uluslararası akredite olmuş ilk akademik birimimiz olduğunu dile getirerek, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin bölge hastanesi olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Bircan, çok önemli bir adım atıldığını öne sürerek eğitim ve hizmet kalitesinin daha da büyüyeceğini kaydetti.

Prof. Dr. Cavit Bircan, diğer yatırım ve projelerle ilgili bilgiler aktardığı konuşmasında, Yeni Merkezi Kütüphane, Aydın İktisat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ek binası, Diş Hekimliği Fakültesi ve Nazilli İİBF ek binalarının temelinin atılacağını hatırlatarak, bu hizmetlerin büyük önem taşıdığını anlattı. Öte yandan Prof. Dr. Bircan, Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, “Tanı Tedavi Merkezi” kurmak istediklerini söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra mikserdeki düzenekle temel atmak için düğmeye basan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, binanın Üniversitemize hayırlı olmasını diledi. Ardından klinikleri gezen Prof. Dr. Bircan, yapılan çalışmalar hakkında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy’dan bilgi aldı.

Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN