Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Veteriner Fakültemiz, Uluslararası "Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE)" Tarafından "Tam Akredite Fakülte" Olarak Tescillendi

12.12.2023
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi, 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında “Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE)" tarafından ziyaret edildi. Ziyaret takımı tarafından hazırlanan değerlendirme sonuç raporu Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Komitesi (ECOVE) Kurulu’na sunuldu ve 11 Aralık 2023 tarihinde yapılan toplantı sonucunda Veteriner Fakültesi “Tam Akredite Fakülte” olarak kabul edildi.

Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) olarak isimlendirilen ve Avrupa’daki Veteriner Fakültelerinin eğitim programları ve standartlarını kendisine üye olan fakültelerin alt yapı, donanım ve eğitim standartlarına göre değerlendirerek, Avrupa Birliği'ne dâhil ülkelerde destekleyici, diğer ülkelerde ise tavsiye niteliğinde kararlar veren Avrupa Birliği’nin Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği, Veteriner Fakültesini “Tam Akredite Fakülte” olarak onayladı. 

EAEVE akreditasyonu ile Üniversitemiz Veteriner Fakültesi ve mezun olacak öğrencilerimizin diploma denkliği, Avrupa ülkelerinde tanınabilirliği, Fakültenin ulusal ve uluslararası tercih edilme statüsü ile öğrenci değişim süreçlerinde tercih edilebilirliği üst seviyeye çıkmış oldu. 

Bu karar ile birlikte ulusal düzeyde “Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK)” tarafından tam akredite edilen Üniversitemiz Veteriner Fakültesinin uluslararası düzeyde de eğitim standartlarına sahip olduğu tescillendi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin bölgenin ve ülkenin önemli üniversiteleri arasında yer aldığını belirterek; “Yönetimimiz, istikrarlı bir şekilde gelişim için önemli adımlar atıyor. Üniversitemizin konumunu daha yukarıya çıkarabilmek için büyük bir özveriyle planladığımız süreci yönetiyoruz. Kısa sürede önemli kazanımları elde ettiğimiz bu süreç, ileriki aşamada çok daha önemli kazanımları da beraberinde getirecek. Veteriner Fakültemizde aldığımız tam akreditasyonu umuyorum ki Tıp Fakültemizde de alarak diğer fakültelerimiz için önemli bir yol açacağız. Emeği geçen tüm personelimizi kutluyor; ülkemiz, Aydın ve Üniversitemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.     

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek; “Akreditasyon süreci boyunca destek veren başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç ile Fakültemizde akreditasyon çalışmaları süresince emeği geçen Akreditasyon Komisyonu’na, tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN