Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat’ı Üniversitemizde Ağırladık

04.05.2018
Üniversitemizce düzenlenen Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat’ın konuşmacı olarak katıldığı “Akıllı Ürünler Akıllı Fabrikalar” konu başlıklı söyleşi programı, 3 Mayıs 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Program öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Erdal Haspolat ve Vestel üst düzet yetkilileri, Rektörümüzle bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan Haspolat’a Üniversitemiz hakkında bilgiler vererek Vestel ile iş birliğinin geliştirilmesine açık olduklarını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Vestel üst düzey yetkilileri, akademik ve idari personelimizin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemiz ile Vestel arasında yapılacak projeler ile ilgili ön çalışmalar 4 Nisan 2018 tarihinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Kırnak’ın makamında gerçekleşmişti. Bu gelişmenin ardından Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle 25 Nisan 2018 tarihinde Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Vestel Beyaz Eşya Fabrikası ziyaret edilerek ikili iş birliğinin geliştirilmesine yönelik önemli adımlar atılmıştı.

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Rektörümüz,  yerli ve milli imkânlarla üretim yaparak ülkemizin adını dünyaya duyuran Vestel Şirketi yetkililerini Üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Vestel ile Üniversitemiz arasında ikili iş birliği protokollerinin geliştirilmesi için çalışacaklarını dile getiren Prof. Dr. Bircan,  bu protokollerle hem öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunulacağını hem de Vestel için sektöre ana eleman kazandırılacağını söyledi.

“Başta Batı Avrupa Ülkeleri Olmak Üzere 155 Ülkeye Vestel Ürünleri İhraç Ediliyor”

Rektörümüzün açılış konuşmalarının ardından sözlerine başlayan Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, ilk defa bir üniversiteye konuşmacı olarak katıldığını ifade ederek Rektörümüze gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Haspolat, Vestel’in kuruluşundan günümüze gelişim çizgisini anlattı. 1998 yılında Vestel’de çalışmaya başladığını belirten Haspolat, başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere 155 ülkeye Vestel ürünlerinin ihraç edildiğini ve üretimlerinin yüzde 80’ini ihraç ettiklerini, İngiltere ve Fransa’daki pazar paylarının ülkemizdeki pazar payından daha yüksek olduğunu ifade etti. Vestel’in doğrudan maaş ödediği 16 bin kişi olduğunu bunun yan sanayilerle 30 bin kişiye ulaştığını belirten Haspolat, günde 11 bin adet buzdolabı ürettiklerini toplam ürünlerde ise 40 bin ürün üretildiğini vurgulayarak “Vestel olarak sektörümüzde küresel çapta bir şirketiz. Ürünlerimizin tasarımını da üretimini de kendimiz yapıyoruz. Şirket olarak asla fason üretim yapmıyoruz. Kalite standartlarımız tektir fakat ülkelerin iklim koşullarına göre üretim yapıyoruz.” diye konuştu.

“Ürünlerimizle Çevreciyiz, Tasarrufluyuz”

Vestel’in son dönemde ürettiği ürünlerde 10 yıl önceki ürünlere göre yüzde 65 oranında iyileşme sağladıklarının altını çizen Haspolat, 26 ilin su ihtiyacını karşılayacak suyu ve 2800 rüzgâr gülünün ürettiği enerjiyi tasarruf ettiklerini dile getirerek çamaşır makinelerinde yüzde 70’e varan enerji tasarrufu sağlayan makineleri ürettiklerini söyledi.

“Adnan Menderes Üniversitesi Öğrencilerine Kapımız Açık”

Başka firmalarda çalışmış deneyimli bir mühendisi kadrolarına almaktan ziyade genç mühendisi kendilerinin yetiştirmesini tercih ettiklerini anlatan Haspolat, “Bizim deneyimli mühendislerimizle genç mühendislerin sinerjileri ortaya yepyeni fikirler çıkarmaktadır.” diyerek Üniversitemiz öğrencilerine kapılarının ardına kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.

Katılımcılarının sorularının yanıtlanmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan katkılarından dolayı Erdal Haspolat’a Teşekkür Belgesi ve Üniversitemiz hediye paketini verdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN