Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Valimiz TEKNOKENT Alanında İncelemelerde Bulundu

07.03.2018
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü tarafından Kasım ayında açılışı yapılan ADÜ Teknokent alanında incelemelerde bulunan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’dan ve firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Firmalardan gelen yoğun talep ve istek üzerine yeniden hazırlanan Teknokent Binası Projesinin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında inceleme aşamasında olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Proje kabul aşamasında. Bakanlık projenin bütün detaylarını en ince ayrıntısına kadar inceliyor. Proje kabul edildiği takdirde bir yıl içerisinde binayı bitireceğiz. 30 dönümlük araziyi Teknokent için ayırdık.” dedi.

Enerji, yazılım, üretim ve gıda firmalarının Teknokentte çalışmalar yaptığını ifade eden Prof. Dr. Bircan, başvurunun sayısının fazla olduğunu, 15 firmanın AR-GE projelerini hazırlamaya başladığını belirtti.

Öğretim üyeleri için Teknokentte yer ayırdıklarını ifade eden Bircan, “Öğretim üyelerimizin şirket kurmalarını özellikle destekliyoruz. Hazırlamış oldukları tezleri, burada üretime geçirip patentlerini alma fırsatı sunuyoruz.” dedi.

Teknokentin sadece şehrin değil ülkenin kalkınmasına da büyük katkısı olacağını vurgulayan Vali Köşger, üniversitelerin ürettikleri bilgiyi üretime ve verime dönüştürmeleri noktasında Teknokentlerin önemli bir rol oynadığını söyledi. Vali Köşger “Sanayiye, ülke ekonomisine katkıda bulunacak projeler buradan çıkacak. Teknokentin ülkemizin geleceği açısından önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN