Üniversitemizin Projeleri, AB Projeleri Sergisinde Tanıtıldı

19.06.2018
Aydın Valiliği tarafından düzenlenen Avrupa Birliği Projeleri Sergisi'nin açılışı, 18 Haziran 2018 tarihinde Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleşti.

Açılışa, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Heyet Başkanı Büyükelçi Dr. Christian Berger, İlimiz Valisi Yavuz Selim Köşger, vali yardımcıları, Üniversitemizi temsil eden projelerin ekiplerinde bulunan öğretim üyeleri katıldı.

Açılan sergide, Üniversitemiz bünyesindeki önemli projeler Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından açılan stantta sergilendi.

İlimize Türkiye-AB ortaklığını geliştirmek amacıyla çeşitli temaslarda bulunmak için gelen Büyükelçi Dr. Christian Berger, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Aydın ilinin ekonomik açıdan önemine değinerek yürütülen ortak çalışmalar sonunda başarılı projelere imza atıldığını belirtti. Berger “Son üç yıldır yaklaşık 500 projeye destek verdik, bu projelerin değeri yaklaşık 180 milyon Euro’dur. Valiliğin desteği olmadan bu proje olmazdı. Katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.” dedi.

Konuşmasına proje paydaşlarına teşekkür ederek başlayan Vali Yavuz Selim Köşger, “Aydın’ın sahip olduğu potansiyel, sosyo-ekonomik açıdan güçlü olmasına olanak sağlıyor. Bu potansiyeli AR-Ge’ye yatırım yaparak, daha çok proje üreterek ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Halk oyunu gösterilerinin ardından standları gezen Dr. Christian Berger, Üniversitemiz standında projelerini temsilen bulunan öğretim üyelerimizden detaylı bilgi aldı. Üniversitemizin 9 projesinin sergilendiği stant katılımcıların yoğun ilgisini çekti.