Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizin İş Birliği ile Aydın İli Turizm Çalıştayı Gerçekleştirildi

02.06.2022
Aydın İli Turizm Çalıştayı, Aydın Valiliği’nin himayesinde Üniversitemiz ve Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile 13-15 Mayıs 2022 tarihinde Kuşadası'ndaki Pine Bay Holiday Resort Otel’de düzenlendi.

Çalıştayın ilk günü Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un teşrifleri ve açılış konuşmalarının ardından, ‘Türk Turizminin Dünü, Bugünü ve Geleceği’ konulu panel gerçekleşti. Moderatörlüğünü Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TUADER Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna’nın gerçekleştirdiği, panelde panelist olarak Turizm İşletmecisi Dr. Cem Kınay, TUREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu ve UFTAA Dünya Başkan Yardımcısı Çetin Gürcün yer aldı.

Grup çalışmaların başladığı çalıştayın ikinci gününde, akademisyenler, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcilerinden oluşan 9 ayrı grup; ‘Sağlık Turizmi’, ‘Gastronomi Turizmi’, ‘Kültür Turizmi’, ‘Eko Turizm’, ‘Turizm Eğitimi’, ‘Etkinlik Turizmi’, ‘Spor Turizmi’ ve ‘Deniz Turizmi’ başlıkları altında 4 oturum gerçekleştirdi.

Çalıştayda; grup moderatörleri gruplarda yapılmış olan SWOT analizlerini, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, Aydın İl Sağlık Müdürü, Yenipazar Belediye Başkanı, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum temsilcileri ve turizm sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu topluluğa sundu.

Sunumlarda özellikle sağlık turizminin ilimizde hızla yaygınlaştığı ancak bu hızlı büyümenin gelecekte ortaya çıkarabileceği olumsuzlukları önlemek için belirli standartların getirilmesi gerektiğini ve bazı yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade edildi. Ayrıca Aydın İli turizminin çeşitlendirilmesi açısından potansiyelinin çok yüksek olduğu ve bu potansiyelin gerçekleştirilecek aksiyonlar ve alınacak tedbirlerle değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Grup moderatörleri sunumlarını gerçekleştirdikten sonra Prof. Dr. Muharrem Tuna, yapılan çalıştay sonuçlarının çok değerli olduğunu ve yapılan önerilerin uygulanabilir olduğunu ifade etti.

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, yapılan çalışmanın çok değerli olduğunu ve önerileri devletimizin imkanları ölçüsünde gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağını ifade etti. Yücel, Çalıştaya katkılarından dolayı Üniversitemiz Turizm Fakültesi ile Davutlar MYO öğretim üyelerine ve Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü ve çalışanlarına ve katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Kuşadası Kaymakamımız Sadettin Yücel tarafından çalıştayda görev alan Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencilerine, Çalıştay Düzenleme Kuruluna ve Pine Bay Holiday Resort Genel Müdürüne yapmış oldukları katkılar için teşekkür belgesi verilmesiyle çalıştay sona erdi.

Yapılan çalışmalar 30 gün içerisinde birleştirilerek Aydın İli Turizm Master Planı ve raporu çıkarılarak Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a sunulacaktır.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN