Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Mezunlarını Uğurladık

10.05.2018
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Mezuniyet Töreni, 9 Mayıs 2018 tarihinde Tralleis Meydanı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca,  Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin hazırlamış oldukları müzik dinletisi ile törene coşkuyla başlayan öğrenciler, doyasıya eğlendi. Halk oyunları ekibinin dans gösterilerinin ardından konuşmasını yapmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Bircan davet edildi.

Konuşmasına öğrencileri tebrik ederek başlayan Prof. Dr. Bircan, Eğitim Fakültesinin yeni binasının bu yıl faaliyete geçmesi ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Ailelere de seslenen Rektörümüz “Evlatlarınız sizin gözbebeğiniz. Bugüne kadar siz onlara emek verdiniz, şimdi onlar bu emeğin karşılığını size verecekler.” diyerek mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Yardımcımız aynı zamanda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Tunca, bu yıl 637 öğretmen adayını mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyerek “4 yıl boyunca onlara ilmik, ilmik emek verip yetiştiren hocalarına, ailelerine teşekkür ediyorum. Eğitim Fakültemiz nicelik olarak büyümesini tamamladı, nitelik bakımından da büyümesine devam ettiği bir dönemi yaşamaktadır.” dedi. Prof. Dr. Tunca mezun olan tüm öğrencilere başarılar dileyerek Adnan Menderes Üniversitesi olarak her daim yanlarında olacaklarını belirtti.

Fakülte birincisi Reşat Kocabıyık konuşmasında, sevincini ve heyecanını dile getirirken emeklerinden dolayı ailesine, hocalarına, arkadaşlarına teşekkür etti. Kocabıyık “Mezuniyet, bir son değil, bir başlangıçtır. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözü bizim en büyük ışığımızdır.” dedi. Kocabay konuşmasının ardından başarı belgesini ve hediyesini Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın elinden aldı.  

Mezuniyet töreni, öğrencilerin başarı belgelerini almasının ardından öğretmenlik yemini ve kep atma töreni ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN