Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizin de Ortağı Olduğu Proje Desteklenmeye Hak Kazandı

22.02.2018
Üniversitemiz ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) birlikte yürütücülüğünü üstlendiği, "Therapeutic Effects of Apitherapy in Higher Education" başlıklı Avrupa Birliği projesi, toplam 721.000 TL bütçe ile desteklenmeye değer bulundu.

“Cooperation for innovation and the exchange of good practices-strategic partnerships for higher education” kapsamında 2 yıl boyunca sürdürülecek olan proje ile tüm Avrupa’da yükseköğrenim alanında, arı ürünleri ile tedaviye (APİTERAPİ)  ilişkin yenilikçi bir müfredat geliştirilecek.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden Prof. Dr. Murat Yılmaz ve Prof. Dr. Mete Karacaoğlu, Projenin 4 ülke ve 6 ortak ile yürütüleceğini söyleyerek “Türkiye’den, Adnan Menderes, Çanakkale Onsekiz Mart, Balıkesir Üniversitesi, yurt dışından ise Litvanya, Polonya, Slovakya’nın yer aldığı toplam 6 proje ortağı ile birlikte çalışıyoruz. Proje sayesinde Apiterapi gibi alternatif ve destek terapi yöntemlerini öne çıkaran bir müfredat geliştirmeye çalışacağız.” dedi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN