Üniversitemizin “Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması (QS)” Çalışmaları Devam Ediyor

31.01.2024
Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması (QS) için düzenlenen toplantı, 31 Ocak 2024 tarihinde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem başkanlığında gerçekleşti.

Üniversitemizin teknolojik ve bilimsel gelişmeler açısından konumu ile diğer üniversitelerle olan pozisyonunun belirlenmesinin  amaçlandığı toplantıda, QS 2023 Dünya Üniversiteler sıralamasına ilişkin Üniversitemizden talep edilen verilerin kategorilendirilmesi ve QS portalına girilerek değerlendirilmesi amacıyla çalışmaların detayları ele alındı.

Üniversitemizin, dünya sıralamasındaki yerini belirleyerek kalite standartlarını yükseltmek için gerekli alt yapıyı sağlamak amacıyla Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması (QS) verileri oluşturularak veri girişlerinin 9 Şubat 2024 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.