Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizden Yerinde Ders Uygulaması

18.05.2022
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, 17 Mayıs 2022 tarihinde Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Dış ticaret ve gümrük işlemlerinin yerinde tatbikini görmek amacıyla gerçekleştirilen ziyarete; Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Metin Dam, Dr. Öğretim Üyesi Bilge Doğanlı, Dr. Öğretim Üyesi Bülent Yıldız ve Araş. Gör. Dr. Sadullah Çelik eşliğinde bölüm öğrencileri katıldı.

Ziyaret kapsamında Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü, M. Enver Kök, İzmir Gümrük Müdürü Mehmet Salih Arık ve İzmir Teftiş Grup Başkanı Dr. İrfan Kalpalı, öğrencilere Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü hakkında bilgi vererek deneyimlerini paylaştı. Ayrıca gümrük işlemlerinin başlangıç safhasından eşyanın çıkışına kadar olan evreler tatbiki olarak öğrencilere gösterildi ardından deniz yolu ile gelen yolculara uygulanan işlemler hakkında bilgilendirme yerinde yapıldı.

Ziyarette, gümrük ve işlemlerini yerinde gören öğrenciler,  teorik olarak gördükleri derslerinin tatbikini uygulamalı olarak da görme imkanı buldular.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN