Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizden Sağlık Alanında Örnek Proje

20.11.2017
Üniversitemiz ile Karacasu Kaymakamlığının birlikte düzenlediği proje ile Karacasu ilçesindeki çoğu yatağa mahkûm altmış hasta, 18 Kasım 2017 tarihinde tedavi altına alındı.

İlimizde ilk kez Karacasu’da uygulanan proje kapsamında aralarında profesör ve doçentlerin de bulunduğu Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görevli 40 kişilik sağlık ekibi, enfeksiyondan kulak burun boğaza, ortopediden yara bakıma kadar 8 farklı alanda engelli ve yaşlı hastaları sağlık kontrolünden geçirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ve Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı'nın da hastalarla yakından ilgilendiği çalışmada, Karacasu Meslek Yüksekokulunun kantini hastaneye dönüştürüldü. Hastaların evlerinden, evde bakım hizmetleri aracı ve ilçedeki resmi araçlarla yüksekokula getirildiği çalışmada, Karacasu Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve belediye personelleri hastaların taşınmasında yardımcı oldu. 

Karacasu merkez ve mahallelerden Yüksekokula taşınan 60 hasta tedavi altına alınırken, gerekli görülen hastalar Üniversitemiz Hastanesine sevk edildi. Özellikle yatak yarası olan hastaların yaşadıkları sıkıntılar giderilmeye çalışılırken; enfeksiyon, kulak burun boğaz, göz, fizik tedavi rehabilitasyon, dahiliye, kadın doğum, diş, ortopedi olmak üzere 8 branşta hastalar kontrolden geçirildi.

Yüksekokula gelme durumu olmayan hastaların evlerine gidilip kontrolleri yapılırken, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan “Tedavi imkanı bulamayan hastaları, doktorlarımızla buluşturmak ve onların tedavilerine yardımcı olmak amacıyla buradayız.” diyerek, hastalara acil şifalar diledi. Bircan, Üniversitelerin yalnızca bilimsel araştırmalar yapan yerler olmadığını, sosyal projelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Haberin Videosu İçin Tıklayınız

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN