Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizden Makedonya’daki Türk Okullarına Yardım

04.05.2017
Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan ve yaptıkları birçok etkinlikle adından sıkça söz ettiren “Genç Mecmua” ekibi Makedonya’da Türkçe eğitim gören köy çocukları için 27 Mart 2017 tarihinde başlattıkları yardım kampanyası ile toplanan yardım malzemelerini, Makedonya’daki Çalıklı ve Dedeli okullarına 3 Mayıs 2017 tarihinde ulaştırdı.

Osmanlı Devleti’nin Balkanlardan çekilmesinin ardından Doğu Makedonya’da yaşamaya devam eden ve kendi kültürlerini yaşatmaya çalışan Balkan Türklerinin, “Baba Vatanlarından” bekledikleri yardım talebine kayıtsız kalmayan Üniversitemiz öğrencileri, kısa sürede topladıkları yardım malzemelerini Türk okullarına gönderdi. Makedonya’yı ana vatan olarak gören Balkan Türkleri,  Türkiye’yi ise baba vatan olarak görüyor. İlkokul 8. sınıfa kadar Türkçe eğitim alan çocuklar için kütüphane kurmayı hedefleyen Balkan Türkleri, Genç Mecmua ekibinin desteğiyle kütüphanelerini kuracak.

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelinin bizzat ulaştırdığı yardım malzemeleri ile çocuklar büyük sevinç yaşadı. Dedeli İlkokulunda görevli Öğretmen Oktay Tahir yaptığı açıklamada, “Soydaşlarımızın bizleri burada yalnız bırakmamasından dolayı çok mutluyuz. Benliğimizi korumak ve yaşatmak istiyoruz. Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerine ve Genç Mecmua Ekibine teşekkür ederiz.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN