Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ÜNİVERSİTEMİZDEN DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİNE TAM DESTEK

05.08.2016
Pazar günü Atatürk Kent Meydanında yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitinginin hazırlık toplantısı, Aydın protokolü ve STK’ların katılımıyla 5 Ağustos 2016 tarihinde Üniversitemiz senato salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın İl Protokolü, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantı öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir belediye başkanı Özlem Çerçioğlu ve Siyasi parti temsilcilerini makamında ağırladı.

“Her türlü desteği vermeye hazırız”

Gerçekleşecek mitingle ilgili istişarelerde bulunulan toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Adnan Menderes Üniversitesi olarak gerçekleşecek mitingde her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu söyledi. Ayrıca toplantıda yapılacak mitingle ilgili kurumların ve protokolün sağlayacağı katkılar belirlendi.  

“Sorunsuz bir miting gerçekleştirip bu nöbeti taçlandıracağız”

Kamu kurumlarının ve STK’ların mitingin duyurulması konusunda desteğini isteyen Vali Ömer Faruk Koçak, demokrasinin başkenti sayılan Aydın’da demokrasi şölenine yakışır bir mitingin gerçekleşmesini temenni ettiğini söyledi.  Herhangi bir siyasi partinin mitingi olmayacağının altını çizen Vali Koçak, “Bu konuda vatandaşlarımızın hassas davranacağını düşünüyorum. Oraya sadece Türk bayraklarıyla gelinecek ve demokrasi şölenine uygun bir miting gerçekleştirilecektir. Ben buna canı gönülden inanıyorum. İnşallah vatan nöbeti tuttuğumuz bu yaklaşık 2 haftalık sürecin sonunda son nöbet gününü de layıkıyla gerçekleştireceğiz. Aydın’da başlangıçtan son gününe kadar meydanlardaki halkımızın duyarlılığı takdire şayandır. Pazar günü de inşallah sorunsuz bir mitingi gerçekleştirip bu nöbeti taçlandıracağız” dedi.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN