Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Yükseköğretimde Kalite” Konuşuldu

16.03.2018
Üniversitemiz Öğrenci Topluluklarından Genç Kalite Topluluğu tarafından düzenlenen “Yükseköğretimde Kalite ve Öğrenciye Kazanımları” adlı konferans, 14 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Etkinlik öncesi Rektörümüzü makamında ziyaret eden Beykoz Üniversitesi kurucu Rektörü ve Yükseköğretim Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Komisyonu (YÖDEK) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Durman, Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Halil Kırnak’ın yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta, yükseköğretimde kaliteyi arttırmaya yönelik yapılan çalışmalar anlatıldı.

Genç Kalite Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Cemal İyem, Rektörümüz öncülüğünde oluşturulan kalite kurulunda yürüttükleri çalışmalardan bahsederek öğrencilerimizin kalite kültürünü ve Üniversitemizin tanınırlığını arttırmayı amaçladıklarını ifade etti. Doç. Dr. İyem, “Hem ulusal hem uluslararası akreditasyon süreçlerine dahil olarak Üniversitemizde eğitim öğretim ve diğer süreçleri  kaliteli hale getirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, inşanın inşasına vurgu yapan bir kalite anlayışına sonuna kadar destek verdiklerini vurgulayarak “İnsanlara aşırı bilgi yüklemesi yapılmamalı, aldığımız bilgileri nasıl paylaşacağımız konusunda sıkıntılar var,  bunu aşabilirsek kaliteyi yakalayabiliriz.” dedi. Kaliteyi yakalamak için yapılan güzel işlerin her aşamasının kayıt altına alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Bircan, “Kayıt altına alınan güzel şeyler, kaliteyi beraberinde getirir. Genç Kalite Topluluğunun yapmış olduğu çalışmalara destek veriyor ve kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

Yükseköğretim Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Komisyonu (YÖDEK) Başkanı Prof. Dr. Durman’IN konuşmasıyla devam eden etkinlikte Durman; kurumların idari hizmetleri ile bu kapsamda belirlenen görev, yetki ve sorumluluklarının yanı sıra eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde iç ve dış kalite güvencesi süreçlerinden bahsederek, bağımsız dış değerlendirme kurumlarının gereklilikleri hakkında bilgiler verdi.

Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Durman'a teşekkür belgesini Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan takdim etti.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN