Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Yazar Çalıştayı Gerçekleşti

30.03.2018
Üniversitemiz Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 54. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yazar Çalıştayı’nın ilki, 29 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Cemal İyem’in yaptığı Çalıştaya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer,             Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Öğr. Gör. Özden Faydalıgül, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Çalıştayda konuşmacı olarak Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve Maiandros Medical Dental Journal Dergisi Editörü Prof. Dr. Sinem Yiğit Özer, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Editörü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Çiftçi, Ulakbim – Dergipark Sorumlusu Fatma Başar yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Cemal İyem, “Üniversitemizde ilk defa moderatörlük üstlenmiş bulunmaktayım bugün üstlenmiş olduğum, bana verilen bu görevin mutluluk ve heyecanını yaşıyorum.” diyerek bu Çalıştayda alanında uzman kişilerin bir araya geldiğini belirtip oldukça verimli bir etkinlik olacağını ifade etti.

Doç. Dr. İyem’in konuşmalarının ardından söz alan Prof. Dr. Sinem Yiğit Özer, yayın hayatında bir işin hangi aşamasında olursa olsun belirli konseptte ve çizgide olmasının önemine değindi. Yayın hayatında oluşturulan bu çizgiler sayesinde gelişim gösterilebileceğini ve iyi dönütler alınabileceğini söyleyen Özer,  “Uluslararası alanda çalışan bir dergi olarak yaptığımız işi önemsiyoruz, bize gönderilen bir makale ya da yazıyı kendimizce oluşturduğumuz konsept ve kurallara göre objektif bir bakış açısıyla değerlendirdikten daha sonra dergimizde yayınlıyoruz. Çünkü belli bir değerlendirme ve eleştiriyle sentezlenmeyen makalede, iyi bir ürün olarak ortaya çıkması söz konusu olamaz.” diye konuştu.

Dr. Öğretim Üyesi Serdar Çiftçi ise, bir editör olarak kendisinin bizzat bu işin içinde bulunduğunu ve çalışılan ekiple birlikte kaliteli bir yayın yapmanın önemine dikkat çekti. Dr. Çiftçi “Yayın hayatında bizler bireysel ya da ekip olarak sistematik bir şekilde çalışmalıyız. Yoksa zaman içerisinde varlığımızı sürdüremeyiz.” diyerek sistematik çalışmanın önemini vurguladı. Çiftçi, yayın yaparken o yayının kaliteli ve doğru yapılmasının güvenirliği arttıracağını, bu sayede derginin daha iyi dönütler alacağını da sözlerine ekledi.

Dergipark Sorumlusu Fatma Basar, Dergilerin belli standartlara ulaşabilmesi için geleneksel kalıplara bağlı kalmadan modern sistemleri kullanarak günümüze ayak uydurabileceklerinin altını çizdi. Başar, “Bizler bu işte çalışırken, yayın yaparken sürekli olarak yeni sistemler kullanılmalı ve bu sistemleri donanımlı kullanmak için uğraşmalıyız. Uluslararası alanda çalışan bir dergi olarak, kendimize ilke edindiğimiz belli amaçlar doğrultusunda ülkemizi temsil ediyoruz. Bu yüzden, çalışmalarımız oldukça titiz bir şekilde yapılıyor.” diyerek konuşmasını noktaladı.  

Yazar Çalıştayı, soruların cevaplanmasının ardından Moderatör Doç. Dr.Cemal İyem’in konuşmacılara hediyelerini vermesiyle sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN