Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Yabancılara Yönelik “Uyum Çalıştayı” Düzenlendi

19.02.2016
Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisinin ev sahipliğinde Aydın Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünce hazırlanan Uyum Çalıştayı, 18 Şubat 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

Çalıştay, Aydın’da yaşayan yabancıların ve eğitim gören yabancı öğrencilerin ülkeleriyle uyumlarını kolaylaştırmak ve devletin sunduğu hizmetler hakkında daha detaylı bilgilendirmek amacıyla düzenlendi.

Çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Baro Başkan Vekili Anıl Yetişkin, Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer’in yanı sıra ve İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç, SGK İl Müdürü Rifat Kocaoğlu, Kızılay İl Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, çeşitli kurumlarımızın bir araya gelerek ilimizde yaşayan yabancıların sorunlarına çözüm aramasının büyük bir nimet olduğunu ifade ederek yurt dışından gelen öğrencilerimize büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör ,Türkiye’nin uzun yıllar başka ülkelere göç veren kaynak ülke konumundayken ,bugün bölgesel ve kültürel dinamikleri itibariyle uluslararası nüfus hareketleri bakımından göç alan bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Öte yandan İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç, devletin bütün güzide kurumlarıyla ilimizde yaşayan tüm yabancılara destek vermek amacıyla, sorunların çözümü konusunda her türlü mücadeleyi özveriyle sergilediklerini belirterek organizasyonda olup destek veren kurumlara teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisinden Uzm. Öncel Sencerman Üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğrencilerimiz hakkında sunum yaptı. Uzm. Sencerman’ın sunumunun ardından İl Göç İdaresi Uyum ve İletişim Çalışma Grubu, Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi sunumlarını yaptı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN