Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Vuslatının 750. Yılında Mevlâna Celaleddin Rumi” Paneli Düzenlendi

21.12.2023
Üniversitemiz ev sahipliğinde ‘2023 Mevlâna Yılı Etkinlikleri’ kapsamında düzenlenen “Vuslatının 750. Yılında Mevlâna Celaleddin Rumi” başlıklı panel, 21 Aralık 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkez Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Panele; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol ile fakülte dekanları, enstitü müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

Moderatörlüğünü Aydın İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu’nun yaptığı panelde, Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mevlâna Belgeseli’nin ardından panelistler İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran ve Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Uzun sunumlarını gerçekleştirdi.

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran, “Mevlâna Celaleddin Rumi ve Etrafındaki Dünya” başlıklı konuşmasında, eserlerinden hareketle Mevlâna Celaleddin Rumi’nin hayatı, felsefe mirası ve Mevlâna’nın etrafında gelişen tartışmalar ile ilgili bilgi verdi. 

“Tarihsel Süreç İçinde Mevlevilikte Sema ve Ayin” konusunda sunum yapan Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Uzun, Mevlâna’nın hayatı, Mevleviliğin kurumsallaşması ve semanın şekillenme süreci, semazenlerin kıyafetleri ve anlamları, Mevlevi ayini ve Mevlâna’nın hayatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Programın devamında Üniversitemiz Devlet Konservatuvarından Öğr. Gör. Metin Durgutlu (Hanende), Doç. Dr. Muattar Demet Doğruöz (Kanun), Dr. Öğr. Üyesi Özcan Abaylı (Tanbur), Dr. Öğr. Üyesi Onurcan Kaya (Kudüm), Öğr. Gör. Hüseyin Sezer (Ney) ve Öğr. Gör. Duygu Sezer’in (Klasik Kemençe) sunduğu “Tasavvuf Müziği Beyati Mevlevi Ayini” ilgiyle dinlendi.

Panel sonunda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya Uzun’a katkılarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç’ın, Öğr. Gör. Metin Durgutlu, Doç. Dr. Muattar Demet Doğruöz,  Dr. Öğr. Üyesi Özcan Abaylı, Dr. Öğr. Üyesi Onurcan Kaya, Öğr. Gör. Hüseyin Sezer ve Öğr. Gör. Duygu Sezer’e teşekkür belgeleri takdim etmesiyle panel sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN