Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, Vefatının 87. Yıl Dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Andık

28.12.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) tarafından düzenlenen “Çanakkale Şiiri’nden İstiklal Marşı’na Milli Vicdanın Sesi: Mehmet Akif Ersoy” adlı konferans, 28 Aralık 2023 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Konferansa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç ile Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran, fakülte dekanları, yüksekokul, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından  açılış konuşmasını yapan İTBF Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran günün anlam ve önemine vurgu yaparak,Türk milletinin tarihinde ve gönlünde taht kuran Mehmet Akif Ersoy’un sadece şair değil Milli Mücadeleyi en mükemmel şekilde dile getiren bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (emekli) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz konuşmasında; Mehmet Akif Ersoy’un zorluklarla dolu hayatı, milli mücadele için üstlendiği rol ve İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin şartları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Açıkgöz, Milli vicdanın sesi olan Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinden hareketle sanatçı kişiliğine değinerek ortak zemini insan olan bakış açısını vurguladı.

Konferans, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in Prof. Dr. Namık Açıkgöz’e teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile sona erdi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN