Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Uyuşturucuyla Etkin Mücadele Konuşuldu

14.01.2019
Üniversitemiz ev sahipliğinde Aydın Valiliğince düzenlenen 'Uyuşturucuyla Etkin Mücadele' konulu toplantı 8 Ocak 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra İlimiz Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcıları Abdullah Aslan, Hulusi Arat, Yücel Gemici, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan,  Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Halil Kırnak, il müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte, Vali Köşger, yaptığı konuşmada uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca Aydın veya Türkiye değil tüm dünyanın sorunu olduğunu ifade etti. Ülkemizin en önemli zenginliğinin insan kaynağı olduğunu vurgulayan Köşger, uyuşturucu bağımlılığının ülkemizin en önemli kaynağına bir saldırı olduğunu belirterek bunun bilinçli yapıldığını söyledi.

Uyuşturucuyla mücadelede muhtarlara büyük görevler düştüğünün altını çizen Köşger, muhtarları uç beylerine benzetti. Köşger, “Muhtarlar, vatandaşlarla teması sağlıklı şekilde kurmamıza yardımcı olan temsilcilerimizdir. Onlar, köylerine mahallelerine hakimdirler. Oradaki sosyal sıkıntılardan haberdardırlar. Mahallelerinde neler olup bittiğini bilirler. Bunların güvenlik güçleri başta olmak üzere devletin ilgili, yetkili kurumlarına aktarılmasında muhtarlarımıza önemli bir görevler düşüyor.” diye konuştu.

Batı illerinde halkın refah düzeyi yüksek olduğundan uyuşturucuya erişim imkânının da arttığına değinen Köşger, toplumun kötü alışkanlıklardan korunması için şehrin ileri gelenlerine sorumluluklar düştüğüne dikkat çekti.

Sunumlarla devam eden toplantı, tanıtım filminin izlenmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN