Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Uygulamalı Düşük Akım Anestezi Kursu” Verildi

16.06.2023
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) ve Drager iş birliği ile Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalının ev sahipliğinde 16 Haziran 2023 tarihinde ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinin Ameliyathanesinde “Uygulamalı Düşük Akım Anestezi Kursu” gerçekleştirildi.

Kursa; Üniversitemizden başta olmak üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Isparta Devlet Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Etlik Şehir Hastanesi, Sakarya Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalından toplam 45 uzman ve araştırma görevlisi katıldı.

Açılış konuşmalarını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meryem Nil Kaan ve TARD Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem’in yaptığı toplantıda, Kurs Koordinatörü Prof. Dr. Ali Fuat Erdem kurs hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu uygulama ile ameliyathanede kullanılan anestezik gaz tüketiminin önemli ölçüde azalacağı, hastaların ve ameliyathane çalışanlarının da daha az anestezik ajana maruz kalacakları belirtildi.

Kursa eğitimci olarak; Prof. Dr. Ali Fuat Erdem başkanlığında, Doç. Dr. Ayça Taş Tuna,   Prof. Dr. Hüseyin İlksen Toprak, Prof. Dr. Özlem Sağır, Drager Medikal Aplikasyon Lideri Soner Arifoğlu katıldı. Kursta, eğitimcilere Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meryem Nil Kaan ve Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri eşlik etti. 

Teorik eğitimin Atatürk Kongre Merkezi’nde verildiği kursun devamında ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ameliyathanesinde uygulamalı eğitimi verildi. Kurs sonrası katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN