Üniversitemizde Uluslararası Katılımlı 19 Mayıs Temalı Sergi Açıldı

18.05.2023
Üniversitemiz Türk Sanatı ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in Onursal Başkanlığını yaptığı “Uluslararası Davetli 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Sergisi”, 18 Mayıs 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Fuaye Alanında açıldı.

Sergiye, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu ile birlikte akademik ve idari personel ile davetliler  katıldı. Sergi Düzenleme Kurulu Başkanı ve Küratör ve Türk Sanatı ve Kültürü Uygulama ve Araştırma  Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aytaç, serginin ana konusu olan 19 Mayıs’ın Türkiye tarihi için önemine vurgu yaparken bu tarz etkinliklerin Üniversitemiz için hem akademik hem de sanatsal anlamda iyi işlere imza attığının göstergesi olduğunu ifade etti.

Ülkemizden ve diğer birçok ülkeden sanatçı ve akademisyenin eserlerinin sergilendiği sergi, 25 Mayıs 2023 tarihine kadar kongre merkezimizde gezilebilecek.