Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Taşeron İşçilerin Kadroya Geçiş Tebrik Merasimi Düzenlendi

30.04.2018
Üniversitemizde görevli taşeron işçilerin kadroya geçişlerini tebrik amacıyla 27 Nisan 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezinde tören düzenlendi.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Halil Kırnak,  Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdiresi Zeynep Yılmaz,  akademik ve idari personelimizin yanı sıra kadro geçişleri tamamlanan personeller katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemizde yaklaşık 1440 personelimizin taşeron olarak çalıştığını ve bunlardan emekliliği gelenler ve kanunen yapılamayanlar hariç tamamının kadroya alındığını bildirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, “1333 kişiyi kadromuza dâhil ettik. Bunu çok hızlı hareket ederek ilk başaran üniversitelerden biri olduk. Devletimizin ilgili organlarıyla koordineli çalışarak işlemleri hızlandırdık. Taşeron işçilerimizin kadroya kazasız belasız alınması beni çok mutlu etti. Hepinizden Allah razı olsun dualarınızı eksik etmeyin. Kadronuz hayırlı uğurlu olsun. Bu işin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hükümetimizdir. Sendikalardır. Esas alkışı onlar hak ediyor. Bu düzenlemede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Hak- İş İl Temsilcisi Koray Güneş konuşmasında, geçmişte taşeronların çok büyük sıkıntılar çektiklerini ifade ederek gelinen noktada büyük aşama kaydedildiğini söyledi. Kadroya geçebilmek için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Güneş, kadroya geçiş işlemleri sırasında Üniversitemizin gösterdiği kolaylıkları anlattı. Güneş,  Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a kendilerine gösterdikleri ilgilerden dolayı teşekkür etti.

Taşeron işçiler adına konuşma yapan personelimiz Ali Kemal Mazmanoğlu, taşeron işçi düzenlemesini yapan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a ve Aydın milletvekillerine kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise taşeron çalışanlarına geçmişte söz verdiklerini, verdikleri sözleri bugün yerine getirdiklerini dile getirerek,  “Siyasette doğru olmak dürüst olmak çok önemlidir. Türkiye’de en uzun iktidarda kalan bir partinin temsilcisiyim. Vaatlerde bulunuyorsanız bunu yerine getirmekle mükellefsiniz. Biz verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz için bu kadar uzun süredir iktidardayız. Taşeron çalışanlarımızın kadrolarının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Etkinliğin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, kadroya geçen çalışanlarımıza kartlarını verdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN