Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Tarımsal Öğretimin 172. yılı kutlandı

11.01.2018
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ile Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi tarafından Tarımsal Öğretimin 172. Yılı nedeniyle düzenlen panel 10 Ocak 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yaptığı Panele Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, sektör temsilcileri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemiz Tralleis Meydanında bulunan Atatürk büstüne Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Kızılkaya’nın çelenk koymasıyla başlayan etkinlik Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen panel ile devam etti.

Etkinliğe, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Kızılkaya, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu, Ziraat Mühendisi Hamdi Arpa, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zelal Özusan Çoban ve Ziraat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Mehmet Kaya konuşmacı olarak katılırken panelde tarım öğretiminde yaşanan gelişmeler mercek altına alındı .

Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış yaptığı açılış konuşmasında, Tarımsal Öğretimin 172’nci yılının kutlandığı bu günlerde her ülkenin tarımsal kalkınmasında ve ülke nüfusunun sağlıklı beslenmesinde tarımsal eğitim ve öğretimin özel bir yeri olduğunu ifade etti. Ziraat Mühendisleri Odası olarak meslektaşlarının sorunlarının çözümü konusunda projeler ürettiklerini ve raporlar hazırladıklarını belirten Barış, Ziraat Mühendislerinin de gelişen tarım teknolojilerine hazırlıklı ve donanımlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından panelistleri tanıtan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Ziraat Fakültelerinde uygulanan eğitim sistemini ve bu sistemin geçmişten günümüze değişimini anlatarak daha önceki sistemlerde yaşanan hataları değerlendirdi.

Panelde yapılan sunumda ziraat fakültelerinin mevcut durumu değerlendirilerek ülkemizdeki tarım öğretimimizin 1846 yılından itibaren gelişimi anlatıldı. Bununla beraber her geçen yıl farklı isimlerde ziraat fakültelerinin eğitime başladığı ifade edilerek temelde ziraat eğitimi verilmesine rağmen neden farklı isimler kullanıldığının anlaşılamadığı dile getirildi. Artan ziraat fakültesi sayısına rağmen ziraat fakültesi mezunlarının yeteri kadar istihdam edilemediğinden yola çıkılarak fakültelere kontenjan sınırlaması getirilmesi gerektiği kaydedildi.

Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, katkılarından dolayı panelistlere, Üniversitemiz hediye paketi ve Teşekkür Belgesini verdi. Etkinlik, düzenlenen kokteyl ile son buldu. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN