Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi Ağırladık

18.02.2019
Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) düzenlenen IPARD-II 5. Başvuru Çağrısı Tanıtım Programı, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımlarıyla 16 Şubat 2019 tarihinde Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Tanıtım programına, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rısa Posacı, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, AB Türkiye Delegasyonu Ticaret ve AB Politikaları Bölüm Başkanı Bartosz Przywara, TKDK Başkanı Hakan Kalender, TKDK'dan destek alan illerin temsilcileri katıldı.

Efelerin zeybek gösterisiyle başlayan Türkiye’nin 42 ilinden katılımcıların olduğu programda, TKDK destekleriyle 4 ilde yatırım yapan büyük işletme sahiplerinin tesisleri sahnede videoyla tanıtıldı. TKDK'den aldıkları destekle başarıya ulaşmış girişimcilerin konuşmalarıyla başlayan programda, TKDK Başkanı Hakan Kalender, AB Türkiye Delegasyonu Ticaret ve AB Politikaları Bölüm Başkanı Bartosz Przywara, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de birer konuşma yaptı.

Aydın’a müjdelerinin olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, TKDK'nin 42 ilde kırsal kalkınma hibelerini yatırımcılarla buluşturduğunu, 16 alt sektördeki yatırımları desteklediğini belirterek “Bugün kırsala yeni bir heyecan getirecek, yatırımlara kan verecek, üretime can katacak müjdeli bir haber vermek için sizlerle beraberiz. Avrupa Birliği kırsal kalkınma hibeleri olan IPARD, Avrupa Birliği sürecinin önemli ve etkili bir ayağını oluşturuyor. IPARD programını uygulayan Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz, 42 ilimizde kırsal kalkınma hibelerini yatırımcılarla buluşturuyor. Atılan bu adımlarla kırsaldaki üreticimizin ve girişimcimizin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, IPARD-II 5. Başvuru Çağrısıyla toplam 250 milyon avro (1,5 milyar lira) hibe paketini üreticiye sunacaklarını söyleyerek, program kapsamındaki hayvancılık yatırımlarında başvuru tarihlerinin 8 Nisan-17 Mayıs arasında olacağını belirtti ve proje ücretlerini tamamen kaldırdıklarının müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından TKDK desteği ile işletme kuran 4 işletmeciye plaket verilirken, program kurdele kesimi ile devam etti. Fuaye Alanı’ndaki TKDK 42 il koordinatörlüğü stantlarının gezilmesinin ardından, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yle görüşen Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir; Aydın için ağırlıklı bir sektör olan tarıma önem verdiklerini söyleyerek “Üniversitemiz bünyesinde bulunan Ziraat ve Veteriner Fakültelerimizle, İlimizin tarım ve hayvancılık potansiyelini geliştirecek projelere imza atacağız.” dedi ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler için destek istedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN